vi firar våra sheroes frihet
Okategoriserade

Internationella kvinnodagen 2020 – vi firar våra medsystrars frihet!

Idag 8 mars  är det internationella kvinnodagen.

Åsikterna går isär huruvida den ska firas när vi ännu inte har uppnått ett jämställt samhälle där kvinnor har samma fördelar och tjänar lika mycket som män. Men vi tror på att fira det vi HAR uppnått. Som att våldsutsatta kvinnor idag faktiskt kan lämna relationen och bygga upp sina liv igen.

Vi firar våra modiga medsystrars frihet, alla modiga kvinnor som lämnat en våldsam relation och oursäktande lever det liv hon vill leva. Hoppas det kan inspirera fler att ta steget!

Bad om lov att få använda den här peppande kommentaren från en kvinna till en annan. Hon har just trotsat ett förbud hon levt med i många år och nu återtagit makten över sitt liv och sina beslut om hur hon ska se ut men ändå greps hon av rädsla för konsekvenserna.

”Vet precis känslan när man bryter de lagar och paragrafer man levt under. Man känner sig som en brottsling. Skräck! Nu blir jag snart ertappad! I huvudet hör man hans vrede och elaka ord eka.
Men det finns även en annan känsla som är obetalbar❤️
Revolt! Jag gör precis, exakt vad jag vill!
Och bara för att detta jag nu gör är fel, fel, fel…så gör jag det fler gånger bara för att “ge igen” “du skulle bara veta” och ”där fick du”

Ibland kan jag idag medvetet göra “fruktansvärt brottsliga” saker “bara för att”. Typ ha vackra underkläder under vardagskläderna en TISDAG (jamen ni hör ju hur brottslig jag är!) och även lämna hemmet (!) iklädd detta – vilken dödssynd!
Detta var INTE tillåtet då snygga underkläder i hans sjuka hjärna innebar att jag skulle ligga runt på tex jobbet. Däremot var snygga underkläder ett KRAV på helgen när vi båda var hemma…

Jag kan även idag ibland medvetet strunta i att sätta disken i diskmaskinen. Kan låta det vara stökigt en stund eller två stunder eller kanske, kanske till och med till imorgon. “Lat” hade han kallat mig om en kopp stod på diskbänken. Visst eller hur? Om det är lathet så är jag lat hur mycket jag vill.

Listan över mitt “brottsregister” blir idag allt längre och längre…
Jag njuter av tanken att jag bestämmer själv men får samtidigt kämpa för att behålla njutningen och tillfredsställelsen då jag så intränat vet att jag är “olydig”.
Fortsätt ta tillbaka ditt jag bit för bit.❤️
Känn den sköna känslan över att det här hade han blivit totalt galen över men idag äger du själv viljan, valen, besluten och din kropp💕

Om du inte redan tagit tillbaka ditt liv, börja nu.
Ring kvinnofridslinjen 020-50 50 50 (öppet dygnet runt och syns inte på telefonräkningen) eller kontakta din närmsta kvinnojour för råd och stöd.

Vill du göra något riktigt bra och viktigt för våldsutsatta kvinnor och deras barn? BLI MÅNADSGIVARE för Insamlingsstiftelsen Respira. Du väljer själv belopp, även 25 kr i månaden gör skillnad!

Vi får så många förtvivlade ansökningar från kvinnor, mammor som kämpar för att resa sig ur spillrorna kvar efter våld och pågående eftervåld. För deras och barnen skull är det så otroligt viktigt att vi alla hjälps åt med det vi kan.

Vi arbetar helt ideelt med hjälpen vi ger och vårt påverkansarbete. Varenda krona går oavkortat till ekonomisk hjälp till kvinnor och att bryta tystnaden för att sprida kunskap och verka för förändring.
Gör skillnad, var en hjälte!❤️💪🏼

Lägg gärna till vår fjäril i din profilbild och visa att du stöder vårt arbete och möjliggör att fler upptäcker Respira.

Tusen tack och ta hand om varandra!❤️

Länk till formulär för månadsgivare:
https://www.mvh.bgonline.se/…/FillInMandateApplication.aspx…

Lämna ett svar