Boken

Boken “Vi bryter tystnaden”

I september 2020 släpptes boken “Vi bryter tystnaden” där 12 våldsutsatta kvinnor och deras anhöriga berättar om deras upplevelser av våld och eftervåld. I boken beskriver även Pia Eklund, grundare av Vi bryter tystnaden och Insamlingsstiftelsen Respira de olika våldsformerna, vad som händer när man lämnar och vad som kan göras för att stoppa våldsspiralen. Psykolog Eva Rusz som bland annat skrivit böckerna “Är du gift med en psykopat” och “Relationspsykopater” deltar med ett specialskrivet kapitel om förövarna.

Målet med boken är att nå ut till fler med våra erfarenheter och bidra till den förändring som behöver ske. Det gäller såväl privatpersoner som yrkesverksamma som möter de utsatta kvinnorna och barnen i sitt arbete inom tex socialtjänsten, skolan, BUP och rättsväsendet.

I samband med boksläppet deltog Pia Eklund och advokat Rebecca Lagh i TV4s “Nyhetsmorgon Lördag”, se klippet här: Han går från drömprins till monster 

Beställ boken på Adlibris, Akademibokhandeln eller Bokus till dig eller någon som behöver lära sig mer för att få ökad förståelse för de som utsätts och förhoppningsvis se igenom förövarnas spel.

Nu finns den även som ljudbok hos Bookbeat, Nextory eller Storytel!

1 kommentar på “Boken “Vi bryter tystnaden””

Lämna ett svar