Okategoriserade

5 supermammor som får varsin morsdagspresent❤️

Nu har vi utsett 5 supermammor som får varsitt presentkort á 2000kr för att unna sig en välförtjänt massage, frisörbesök eller motsvarande.

Vi vill passa på att önska alla fantastiska mammor en fin morsdag💐💕

Motiveringarna har anonymiserats.

”Vanessa”

 ”Det finns ingen annan i detta universum som är som du. Att du ens står på benen i dagsläget är bortom mitt förstånd. Du orkar ge ditt barn allt hen behöver i alla situationer, utan att ens tveka. Du skyddar, du överöser med kärlek och lyckas samtidigt vara pedagogisk. Allt detta utan en endaste familjemedlem ens i samma stad som kan stötta. Jag kommer alltid finnas här för dig. Jag och min familj beundrar dig och älskar er båda som om ni vore våra egna familjemedlemmar! Allt jag önskar är att du kunde prioritera dig själv ibland också, att du vågar göra det. Du förtjänar allt och lite till”

 

”Pernilla”

”Jag vill nominera min fantastiska vän och kollega.

Hon är en klippa, en glädjespridare men hennes erfarenheter är hemska.

Hon överlevde en man som våldtog, misshandlade henne psykiskt och fysiskt under 3 år. Hon anmälde men såklart ledde detta ingen vart. Hon sov inlåst på toaletten för att rädda sitt liv, antagligen fler gånger än hon velat säga.. (…) Hon lämnade tillslut, efter att stått ute i snön, barfota en kväll, och någon ringde polisen..

En sekund till sig själv har hon inte.. och jag vet att om hon hade en sekund över så skulle hon fråga om någon behöver hjälp, för det är så hon är. Hennes ekonomi är begränsad och hon är helt slut och utmattad. Jag vet att hon pratar med en psykolog som bekräftat depression och utmattningssyndrom, trots det så vägrar hon ge upp. Det jag vill ge henne är en stund för sig själv, jag vet att hon velat få massage och gå på spa men hon inte har ekonomin för det just nu. Hon gör så mycket för alla andra, speciellt hennes pojkar som hon uppfostrar med bra värderingar och en god kvinnosyn.

Hon sätter barnen främst med både tid och ekonomiska medel. Ja vet att hon skulle inte bara må bra av detta, hon hade varit evigt tacksam!”

 

”Emma”

”Att i 10 år leva med:

  • ett öga riktat bakåt och ett framåt för att hela tiden ha koll på vad som händer runt omkring
  • ett öra mot jorden och ett mot himlen för att vara beredd på ord som förtär
  • ett ben i språng och ett förankrat i nuet för att kunna byta riktning på en sekund
  • en arm om dottern och en om sig själv för att förhindra slag och ge förhoppning om den trygga famnen
  • en ryggrad som vet vad som är fel och vad som är rätt
  • en mun som kan och måste hålla tyst men även stå upp för vad som är rätt och vad som är fel
  • ett hjärta av guld men som alltför ofta slår i otakt och för fort på grund av psykisk press
  • en hjärna som inte alltid gör som den blir tillsagd
  • en knuten hand i fickan av uppgivenhet och en hand hårt i dotterns hand, du får inte försvinna
  • en näsa som vädrar vad som komma skall och varnar i tid

är inget mindre än att leva med en RÄDSLA i hela kroppen för att bli upptäckt på det skyddade boendet och att allt skall börja om och om igen. En rädsla som är obeskrivlig och som sätter så djupa spår att hela tillvaron gungar. Trots denna enormt svåra situation är ”Emma” en helt fantastisk mamma som förtjänar all uppmärksamhet hon kan få. För en stund får hon stå i centrum och kanske unna sig något som annars är helt ouppnåeligt. Att ”Emma” skulle få vara huvudpersonen i sitt liv om än för en kort sekund vore det mest fantastiska att få ge henne.”

 

”Natalie”

“Jag skulle vilja nominera min älskade vän “Natalie”.

Hon var tillsammans med sina barns pappa i över 15 år där han under alla år misshandlade han henne psykiskt (vid fåtal tillfällen även fysiskt) så hon tappade sig själv, vad hon ville och stod för. Han var under åren tillsammans även otrogen med flera olika kvinnor som han även tog in i deras hem men när “Natalie” ifrågasatte det manipulerade och vände han det till att det var hon.

Sedan separationen har hon kämpat med att hitta sig själv. Hon går hos psykolog för att bearbeta allt hon gått igenom.

Hon har fått lära sig att ta reda på vad hon själv vill, tom så enkla saker som vilket bröd hon ska/ville köpa. (allt handlade alltid om honom och hans vilja innan)

För några år sen hade hon kommit så långt att hon ansökte om ensam vårdnad då han använde barnen för att styra henne och hon vann.

“Natalie” har alltid satt sina barn först och kämpat för dom. Två av barnen har diagnoser som pappan hela tiden förnekat och hon har fått kämpa i motvind för att ge dom de dom behöver.

För ett år sen gick ett av barnen bort i suicide och hon har med alla sina medel försökt finnas för sina barn. Hon fick ta hand om allt kring begravning, planering, krismöte mm, plus att pappan kom till henne för att få stöd i sorgen samtidigt som han skyllde på henne.

“Natalie” är den absolut starkaste, varmaste och omtänksammaste personen/mamman jag känner och hon är utan tvivel värd att bli nominerad.”

”Lisa”

”Jag skulle vilja nominera en av dem mest finaste och underbaraste människan i världen, som tyvärr har djupa sår och ärr sedan tidigare våldsam relation.

Hon har tillsammans med sina två barn blivit tvungen att fly från ett destruktivt förhållande som höll på att förstöra hela hennes familj.

Efter ungefär 30 år tillsammans fick hon modet att slita sig loss och kan fortfarande idag känna skuld för sina barn att hon inte kunnat göra något tidigare.

Efter separationen för ca 5 år sedan har hon haft extremt svårt med ekonomin och har aldrig råd att unna sig själv något då hon varje månad går med en klump i magen av rädsla om pengarna ska räcka hela månaden ut. Hon försöker få ihop sin vardag så gott det går men hon känner sig maktlös och värdelös som mamma då hennes barn också har blivit skadade av tidigare situation.

Jag tycker det skulle vara helt fantastiskt om hon skulle kunna få ta del av ett presentkort som hon skulle kunna nyttja för att kunna få lite egen reparation och känna att för en gångs skull kunna unna sig själv något. ”

❤️❤️❤️

Tack för alla fina nomineringar!

Stöd Respira så att vi kan hjälpa fler och göra mer: Swish 123 305 50 50 eller bli månadsgivare!

Länk för att registrera dig som månadsgivare via bankgirot (valfritt belopp): https://www.mvh.bgonline.se/Public.Web/Templates/MandateApplications/FillInMandateApplication.aspx?formRef=518bb2d9-6f8d-4c06-922b-4d4d45d8cfd4

 

 

 

 

 

Lämna ett svar